Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@16:00:27 GMT

کاهش ۹۰درصدی مزارع توتون در ایران

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۳۷۷۴

مدیرعامل دخانیات با تاکید بر ضرورت حمایت جدی کمیسیون کشاورزی مجلس از صنعت دخانیات کشور گفت: استعمار فرانو در قالب پروژه نفوذ در حیاط خلوت اقتصادی کشور در خدمت کمپانی های چند ملیتی قرار گرفته است. ناطقان: محمد شیخان مدیرعامل شرکت دخانیات ایران، بعداز ظهر امروز سه شنبه در جمع اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد از عملکرد شرکت های چند ملیتی در تصاحب بازار سیگار و نابودی بخش کشاورزی توتون و تنباکوی کشور گفت: کمپانیهای چند ملیتی با ورود خرمن های آماده از کشورهای بیگانه، هیچ نقشی در توسعه کشاورزی و صنعت دخانیات کشور ندارند و تنها سود سرشار این صنعت را به جیب می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: باید با حمایت جدی از صنعت دخانیات کشور ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور، در راستای ایجاد اشتغال در کشور و حمایت از معیشت کشاورزان گام های موثری برداشت.

مدیرعامل دخانیات ایران از کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خواست تا با حمایت‌های خود در راستای خدمت به کشاورزان و قطع دست دلالان نقش آفرینی کنند.

شیخان سپس از اعضای کمیسیون هفت سوال مطرح کرد که بدین شرح است؛

1- چرا صنایع دخانی که جزء پرسودترین صنایع جهان محسوب می‌شود هیچ مزیت و ارزش افزوده‌ای برای کشاورزانِ کشتِ توتون و تنباکوی کشور ندارد و سود سرشار از این صنعت تنها به جیب صاحبان شرکتهای چندملیتی خارجی و دلالان این عرصه می‌رود؟

2- چرا سطح زیر کشت توتون و تنباکو از 20 هزار هکتار به 2000 هکتار تقلیل یافته است و چه کسانی به معیشت و اقتصاد کشاورزان آسیب زدند و منافع این واردات به جیب چه گروهی رفته است؟!

3- چرا سهم شرکت دخانیات ایران در بازار مصرف داخل کشور به کمتر از 10 درصد رسیده و کمپانی‌های چندملیتی بیش از 75 درصد بازار کشور را تسخیر کرده اند؟

4-چرا شرکت های چند ملیتی آمریکایی، انگلیسی، ژاپنی علی رغم سود سرشار از بازار داخلی ایران، هیچ تعهدی نسبت به عرصه کشت توتون و تنباکو نداشته و علی رغم وجود بخشی از مواد اولیه توتونی موردنیاز آنها در کشور، مبادرت به واردات بی رویه خرمن های توتون آماده از خارج می‌نمایند؟

5- چرا قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و مالیات بر ارزش افزوده، در راستای منافع شرکت‌های چند ملیتی تنظیم شده است؟

6- چرا پس از شکل‌گیری مرکز نظارت بر صنعت دخانیات، بخش کشاورزی آن کاملا رها شده و وزارت جهاد کشاورزی و مرکز نظارت بر صنعت دخانیات، هیچ گونه سیاست مشخصی نسبت به چگونگی تعامل با کشاورزان و برنامه‌های متناسب با آن را ندارند؟

7- چرا سیاستگذاریها و قوانین صنعت دخانیات کشور که می بایست در راستای کاهش مصرف سیگار و مبارزه با قاچاق دخانیات پیش میرفت، امروز نه تنها این دو مساله کاهش پیدا نکرده بلکه موجب حضور و توسعه فعالیت شرکتهای چندملیتی شده و در عمل به اشتغال و عرصه کشاورزی داخلی آسیب و منافع کمپانی های چندملیتی و کشاورزان خارجی تامین شده است؟ منبع: عصر ایران برچسب ها: کاهش ، مزارع توتون ، ایران ، دخانیات

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کاهش مزارع توتون ایران دخانیات صنعت دخانیات کشور چند ملیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رحیم کریمی» از حوزه سمیرم به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

*مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

امنیت غذایی و به ویژه تولیدات کشاورزی در حال حاضر در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، ضمن اینکه ضروری است در حوزه کشاورزی به عنوان حوزه استراتژیک تصمیمات درست و کارشناسی گرفته شود تا بتوانیم شاهد بهبود شرایط کشاورزان، افزایش کیفیت تولیدات کشاورزی و همچنین تقویت امنیت غذایی در کشور باشیم.

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اولویت بنده در صورت موفقیت به حضور در مجلس دوازدهم است چرا که در این زمینه نیاز جدی در خصوص تغییر رویکرد وجود دارد.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

استان اصفهان علی رغم برچسب برخورداری دارای چالش‌های زیادی است، اما در این بین از نظر بنده چالش‌های حوزه آب، محیط زیست و کشاورزی از دیگر بخش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

از سویی نیز باید توجه داشت که شغل اکثر مردمان حوزه انتخابیه اینجانب یعنی سمیرم کشاورزی و دامپروری است و در صورت ورود به مجلس سعی بر این دارم که در حوزه حل مشکلات کشاورزان و به ویژه باغداران، خرید تضمینی تولیدات کشاورزی و باغداری و همچنین پیگیری برای تخصیص تسهیلات مناسب برای به روز رسانی و استفاده از فناوری‌های روز در حوزه کشاورزی و همچنین تعیین محل مناسبی برای جبران خسارت کشاورزان ناشی از بلایای طبیعی اقدامات لازم را انجام دهم.

کد خبر 6100163

دیگر خبرها

  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند